La nevada emblanquina el paisatge de diversos pobles de la Garrotxa sense provocar incidències

Olot i alguns pobles de la Garrotxa s’han llevat emblanquinats. El temporal de llevant ha portat neu a la comarca deixant imatges totalment bucòliques a la capital garrotxina, Riudaura, Santa Pau, la Vall de Bianya o la Vall d’en Bas. Les previsions meteorològiques ja havien avisat del risc moderat de nevades, que han fet de presència a la comarca amb intensitat, però sense provocar incidències destacades.

La nevada ha començat a caure amb intensitat aquest diumenge passada la mitjanit a bona part de la Garrotxa. La previsió ja apuntava la possibilitat de neu a cotes baixes i s’ha complert amb escreix, per sota dels 500 metres. El paisatge ha quedat completament blanc en municipis com Olot, Santa Pau, Riudaura i la Vall de Bianya provocant dificultats per circular en alguns punts. És el cas de la carretera que uneix la capital de la Garrotxa amb Santa Pau. Aquesta matinada també s’ha restringit el pas de vehicles als Túnels de Bracons, on era obligatori l’ús de cadenes.

Durant la nit la nevada ha deixat gruixos de fins a cinc centímetres en algunes zones de la Garrotxa i en llocs on, a priori, no havia de nevar com a Olot. A la capital garrotxina la neu ha caigut de forma persistent al centre de la ciutat i menys en zones com el Pla de Dalt, que també ha quedat completament enfarinat. La nevada no ha provocat cap incidència destacada. Les màquines llevaneu i els serveis d’emergència han treballat durant la nit i a hores d’ara es pot circular amb normalitat a tota la Garrotxa. Tampoc s’ha hagut de suspendre cap servei de transport públic ni escolar. Aquest matí la neu encara present als carrers, cotxes i teulades s’ha anat desfent per l’acció de la pluja, mentre que en punts elevats com Batet de la Serra o Riudaura ha tornat a caure aiguaneu en alguns moments. La previsió indica que aquest dilluns continuarà la inestabilitat, amb pluges generoses i neu en cotes altes, per sobre de 800-900 metres.