Besalú no haurà de conservar les restes arqueològiques que es van trobar a l’Illa de Cal Tronc i podrà seguir endavant amb les obres

La vila comptal no conservarà les restes arqueològiques que es van descobrir durant les obres del pati de Can Cambó i l’Illa de Cal Tronc. Les excavacions ja han acabat i s’està elaborant una memòria per documentar les troballes, però les obres es podran reprendre en breu, amb la idea finalitzin durant el 2018.

Es preveia que les obres de millora de l’Illa de Cal Tronc, l’espai que connectarà el Carrer Ganganell amb l’edifici de l’Ajuntament, estiguéssin acabades a principis d’aquest any, però una troballa inesperada les va endarrerir. La descoberta de dos esquelets i un espai industrial va fer que s’haguéssin de portar a terme excavacions a la zona, que ja han finalitzat. Les valoracions dels tècnics i el Departament de cultura han conclòs que les obres podran continuar com preveia el projecte.

Les estructures trobades no es conservaran però estan en estudi a l’espera d’una memòria definitiva que les documenti. Pel que fa a la reforma de l’espai, l’Ajuntament espera poder-la reprendre aviat perquè estigui enllestida durant aquest any. D’altra banda a finals d’aquest mes ja es podrà fer ús de la sala de Cal Tronc després d’instal•lar-hi una grada retràctil.