Un any després de l’incendi intencionat a Castellfollit de la Roca dos veïns encara no han tornat a casa seva

Aquesta setmana es compleix un any de l’incendi pressumptament provocat que va afectar un bloc de pisos socials de Castellfollit de la Roca. Els veïns dels dos habitatges més afectats van ser reallotjats en una residència i en un altre pis de l’edifici. L’Agència Catalana de l’Habitatge,que és responsable de l’immoble, encara està en procés de reparar els danys ha fet una molt mala gestió del cas.

La matinada del 3 de febrer de l’any passat un incendi pressumptament provocat per un veí del poble va afectar diversos pisos d’aquest edifici de la Plaça Filadores de Castellfollit de la Roca. Nou veïns van haver de ser atesos en centres hospitalaris de la demarcació per inhalació lleu de fum. Alguns d’ells també van haver de ser reallotjats pel mal estat en què havia quedat casa seva. Concretament, els inquilins dels dos habitatges més més afectats van traslladar-se a una residència d’Olot i en un altre pis del mateix bloc respectivament, on encara estarien vivint.

Un any després de l’incident s’estan reparant els danys causats pel sutge i el fum. L’Ajuntament i els serveis socials denuncien la lentitud de l’Agència Catalana de l’Habitatge, responsable de les gestions. L’alcalde, Miquel Reverter, ha explicat a Olot Televisió que diversos veïns afectats van trigar setmanes a poder tornar a les seves llars i que van fer-ho en males condicions, amb el terra i les parets negres. De fet, un dels pisos encara no està operatiu. Ha demanat més coordinació en properes ocasions considerant que “tothom que paga un lloguer ha de tenir un habitatge  digne”.

Al març de 2017 els Mossos d’Esquadra van detenir el veí del 4rt 1a de l’edifici cremat com a pressumpte autor del foc. El jutge va imputar-li delictes de lesions per imprudència i incendi intencionat i va decretar que se l’internés en un centre sanitari. L’incendi també va afectar l’arxiu de Castellfollit, que va traslladar-se parcialment a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.