Les obres del Firal d’Olot provoquen una inundació al magatzem de la llibreria Drac

La part baixa del Firal i les terrasses dels bars estaran obertes al públic per Setmana Santa. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament d’Olot, que des d’ahir ja veu com els operaris col•loquen les llambordes. L’actuació avança amb el calendari marcat, tot i les complicacions sorgides durant la remodelació: a causa de les obres, el magatzem de la llibreria Drac es va inundar durant les pluges de finals de gener, provocant la pèrdua de més de 600 llibres.

Les llambordes comencen a definir com quedarà la part baixa del Firal d’Olot. Ahir a la tarda, els operaris van col•locar les primeres pedres de la superfície del passeig, complint amb el calendari d’obres marcat des de la seva planificació. Aquesta imatge satisfà l’Ajuntament, que considera que per Setmana Santa aquest espai del Firal podria quedar oberta al públic, afavorint el funcionament dels establiments de la zona, amb les terrasses en ple funcionament.

Les obres avancen a bon ritme, malgrat les complicacions que apareixen en la construcció del nou passeig. L’exemple més clar és el de la Llibreria Drac: el seu magatzem estava situat sota la plataforma central del firal, i la remodelació va descobrir que les seves bigues estaven en mal estat. L’acció de les obres va deixar vulnerable aquesta part, i tot i les proteccions que es van instal•lar, les pluges del mes de gener va provocar la inundació del soterrani i va generar pèrdues en el seu material, com 600 llibres i material informàtic. Ara, part d’aquest magatzem està situat a l’antiga merceria de Can Tenas, gràcies a l’oferiment dels mateixos propietaris. Tant la llibreria Drac com l’Ajuntament d’Olot consideren que era difícil preveure aquests desperfectes.

Tot i les afectacions, l’Ajuntament manté el calendari previst de les obres: durant l’estiu el Firal podria estar enllestit i el seu ple funcionament seria per Festes del Tura.