Olot es convertirà dissabte en l’epicentre expositiu de la ceràmica contemporània japonesa

La Sala Oberta del Museu de la Garrotxa inaugurarà aquest dissabte l’exposició de ceràmica japonesa contemporània més important del país, anomenada ‘Ceràmica japonesa. Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d’Olot’. 32 anys després del seminari internacional Estiu Japó 86 al mas la Coromina de Bianya, les obres de set dels ceramistes nipons més destacats es podran veure a la capital garrotxina.

Olot es convertirà en l’epicentre expositiu de la ceràmica contemporània japonesa durant tres mesos. Aquest dissabte s’inaugura la mostra a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. Una exposició que té una relació directa amb la Cooperativa Coure d’Olot, fundada el 1979 per una desena de ceramistes. L’origen de l’exposició, però, té lloc 7 anys més tard, amb el seminari internacional Estiu Japó 86 celebrat al mas la Coromina de Bianya. Dels 300 participants, hi havia set ceramistes japonesos de renom i part de la seva obra es pot veure durant tres mesos al Museu de la Garrotxa.

La mostra comprèn la col·lecció de ceràmica japonesa contemporània més important de l’estat. L’art dels set artistes japonesos (Mutsuo Yanagihara, Kimiyo Mishima, Satoru Hoshiro, Hiroaki Taimei Morino, Rikichi Miyanaga, Araki Takako i Rioji Koye) és força heterogeni i alguns d’ells estan influenciats per corrents nord-americanes.

El cònsol general del Japó a Barcelona assistirà a la inauguració. L’exposició portarà una taula rodona el dia 7 d’abril amb membres de la Cooperativa Coure que compartiran experiències i vivències de la trobada que va tenir lloc fa 32 anys. Durant els tres mesos de la mostra també hi haurà l’activitat familiar ‘D’Olot al Japó’ que comptarà amb un joc que permetrà modelar ceràmica a petits i grans.