Èxit del primer concurs de poesia eròtica d’Olot, amb prop de cent participants

El carnaval d’Olot ja ha començat i ho fa fet d’una manera picant amb el primer concurs de poesia eròtica d’Olot. L’escenari de l’Orfeó Popular Olotí es va convertir, ahir a la nit, en l’espai perfecte per escoltar relats eròtics escrits per diferents poetes i poetesses dels països catalans. L’objectiu és que el concurs es consolidi i sigui un referent.

Últims minuts abans de la funció. En Santi i la Carrie, els dos impulsors del concurs, ultimen els darrers detalls amb els presentadors. La idea no és nova. Surt d’uns quants anys quan el quadre de veus de Ràdio Olot i l’Àngel Girona van organitzar durant 11 anys el recital de poesia eròtica. Per un dels organitzadors, Santi Jou, “a mi sempre m’havia quedat un regust de dir, els poetes segur que escriuen molts versos o molts poemes i segur que en tenen algun d’eròtic amagat a l’armari, perquè la vida en si és erotisme. I aquí va venir la idea de muntar un concurs de poesia eròtica”.

El concurs s’ha organitzat en un temps rècord. Les inscripcions es van obrir a finals de novembre i s’hi van presentar prop d’un centenar de propostes. D’aquestes, se n’han escollit poc més de vint, que han arribat a la final i, per tant, són les que es van llegir davant el públic. Així doncs, no hi ha cap dubte que l’erotisme, tot i semblar ocult, és molt present entre les persones. Per Jou, “tothom és eròtic, el que passa que hi ha gent que ho té més reservat que d’altres”.

A l’escenari hi havia més dones que homes, un fet que en el món de l’erotisme sembla ser gens inusual… Carrie Dorca, també organitzadora, està convençuda que “la dona té un erotisme molt fort, la dona és molt eròtica i viu l’erotisme, som més franques. Va amb la nostra naturalesa i manera de fer, som molt sensuals. Desplegar l’erotisme és fàcil”.
I realment les rapsodes han desplegat erotisme a l’escenari a partir de les poesies finalistes on, curiosament, hi ha més dones.