Les pastisseries garrotxines s’omplen per vendre un dels productes estrella del dijous llarder: la coca de llardons

I un altre punt on es viu aquesta jornada amb intensitat són les pastisseries garrotxines. A la ciutat d’Olot, una de les que registra més activitat és Can Carbasseres. La seva coca de llardons és tot un emblema de la comarca, i avui és el dia que se’n venen més de tot l’any: probablement, quan s’acabi la jornada hauran sortit del forn centenars de coques.

Aquest és un dels establiments amb més activitat de tota la comarca el dijous llarder. És Can Carbasseres, i des de primera hora del matí, la botiga ha viscut cues de gent que volia comprar una de les seves coques de llardons. És un dels seus productes més emblemàtics, que s’han convertit en referent de la Garrotxa gràcies a la seva recepta tradicional, que té més d’un segle de vida, conservant els mateixos ingredients del besavi de Jordi Vilanova. Per a poder complir amb tota la demanda, a Can Carbasseres fa més de 24 hores que treballen de forma ininterrompuda. L’obrador treballa des de les vuit del matí de dimecres, i amb molt de cafè i sense fer pausa per dormir, del forn n’acabaran sortint centenars de coques, gastant 60 kgs de llardons. El dijous llarder és una de les tradicions que acompanyen el Carnaval. Però al revés del què passa en un món on la cultura és cada vegada més homogènia, per als de Can Carbasseres la jornada d’avui es viu amb més intensitat que mai. Coca de llardons, bunyols, merengues…sigui el producte que sigui, la gent gaudeix avui dels dolços més calòrics.