La Santjoanenca i els Emmaskarats guanyen els primers premis i la Carnavalesca el segon al carnaval de Sant Feliu de Guíxols

La Garrotxa no podia començar el carnaval amb millor peu. Tres colles de la comarca s’han endut els premis més importants de la primera rua de la Costa Brava, la de Sant Feliu de Guíxols, que s’ha celebrat aquest divendres a la nit. És la primera rua multitudinària, amb més de 60 colles participants de totes les comarques de Girona. Avui serà el torn de Platja d’Aro, i la rua la podran seguir en directe a partir de les 17.00 a través d’Olot Televisió i de l’OTV en directe, a través de www.olot.tv.

En la categoria de carrossa gran la Santjoanenca ha aconseguit el primer premi amb la proposta ‘El pas del temps’. Des de fa uns anys la colla de Sant Joan les Fonts està demostrant que competeix la més alta categoria i ja s’ha consolidat entre les grans colles de la Garrotxa i de les comarques de Girona. A més, la Santjoanenca també s’ha endut el premi a la originalitat. A la fotografia es pot veure la comparsa desfilant a la rua, amb uns vestits que combinen el blanc, el negre i el daurat.

En la mateixa categoria de carrossa gran el segon premi és per la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca. La colla, que enguany celebra els 25 anys i són els encarregats de dur el Rei i la Reina de la capital de la Garrotxa, ha guanyat aquest premi amb la proposta ‘Adorem a Ganesha’. La colla aposta enguany per unes disfresses amb un degradat de colors des del groc fins al blanc, com si es tractés d’un arc de Sant Martí. I, com ja ens tenen acostumats, tots els membres que desfilen porten una motxilla de grans dimensions amb plomes a tot el voltant.

En la categoria de comparsa hi ha un nom destacat, els Emmaskarats. La colla d’Olot s’ha endut el primer premi amb la proposta ‘Dale Méjico’.  A més els Emmaskarats també han guanyat el premi a la millor coreografia. Enguany la colla olotina, formada per una vuitantena de persones de totes les edats, llueix una vestimenta amb els colors típics mexicans, el verd, el blanc i el vermell. Els homes porten un enorme bec d’àguila al cap i plomes i el vestit de les dones té la originalitat de dues cares, per davant llueixen una imatge femenina i la part del darrera un mexicà amb el típic barret.