La tretzena Fira del Fajol de Batet de la Serra demostra que el fajol és passat, present i futur

Batet de la Serra ha celebrat la tretzena Fira del Fajol en un diumenge que ha portat més de dos milers de persones als paratges de can Frontana. Durant la jornada, la fira ha comptat amb activitats variades per a tots els públics.

La tretzena edició de la Fira del Fajol de Batet de la Serra ha quedat inaugurada amb el pregó. Enguany, Cristóbal Colón fundador de la cooperativa La Fageda, ha estat l’encarregat de realitzar-lo, i durant el seu transcurs ha anunciat que la seva societat contempla incorporar el fajol a la seva línia de productes.

Aquest any el temps ha aguantat i això ha afavorit a incrementar notablement el nombre de visitants. Les demostracions del batre, ventar i moldre el fajol, complementades amb el mercat de productes i els tastets del grup Cuina Volcànica són una combinació molt temptadora. Enguany també s’han incorporat tallers per la mainada. A més, els visitants han pogut degustar les postres de fajol guanyadores del concurs del dia de la sega celebrat el passat octubre: les magdalenes de fajol, crema i poma del forn de pa Tubert. A la Fira del Fajol no hi podien faltar en Batoies i les perdius que han animat la jornada amb els seus balls.