La Garrotxa arrasa al Carnaval de Platja d’Aro amb nou premis

Les colles de la Garrotxa són les protagonistes als carnavals de la Costa Brava i han arrasat. Després dels podis a Sant Feliu de Guíxols, aquest divendres, al 41è Carnaval de Platja d’Aro s’han repetit els bons resultats. La Santjoanenca, la Carnavalesca i Carnavàlia s’han endut el primer, segon i tercer premi respectivament en la categoria de carrossa granEls Emmaskarats han aconseguit el segon premi en la categoria de comparses, quedant-se a només un punt del primer classificat, i també el primer premi a la millor disfressa.

En la categoria de carrossa gran els tres premis són, tots, per colles de la Garrotxa. El primer lloc l’ha aconseguit la colla la Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, amb la proposta ‘El pas del temps’ i una carrossa espectacular amb un gran rellotge a la part frontal de la carrossa i diverses figures que representen la importància del temps. La colla també ha aconseguit el segon premi de vestuari.

El segon premi de carrossa gran és per la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, que ha apostat per construir una estructura amb dos grans elefants a la part frontal. Aquest 2018 la proposta de la colla porta per títol ‘Adorem a Ganesha’. També s’ha endut el tercer premi en la categoria de ‘Vestuari’. La comparsa estava formada per diferents persones desfilant amb vestits de diversos colors i unes grans motxilles amb plomes.

I, finalment també en carrossa gran, el tercer premi és per la colla Carnavàlia de la Garrotxa amb la proposta ‘Tropicàlia’. La carrossa estava presidida per un lloro de grans dimensions i molt vistosa, en general, pels seus colors molt vius. En aquesta mateixa línia també s’han disfressat els membres de la comparsa.

En la categoria de comparses la colla els Emmaskarats d’Olot ha fet el segon podi del cap de setmana, després del primer premi aquest divendres a Sant Feliu de Guíxols, han aconseguint el segon premi en la categoria de comparses amb la proposta ‘Dale Méjico’. El jurat ha valorat molt positivament la posada en escena, tant és així que s’han quedat a només un punt d’aconseguir el primer lloc a Platja d’Aro. Amb prop d’una vuitantena de participants la comparsa es caracteritza per la seva simpatia, pels balls i per la vistositat dels seus vestits. El jurat també els ha concedit el premi a la millor disfressa del carnaval 2018.

Encara en la categoria de comparses la colla Els Alots han aconseguit el quart lloc amb la disfressa ‘Donant corda a la fantasia’.

El cinquè lloc en la categoria de comparses és per Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, que han captivat amb ‘Bitelchús, Bitelchús, Tremendes’.

 

x