La seu dels Catòlics veu millorada la seva accessibilitat gràcies a l’ascensor instal·lat amb el Pla d’Ateneus d’Olot

La seu dels Catòlics millora la seva accessibilitat. Ja ha entrat en ús el nou ascensor, que garanteix l’accés a l’ateneu a persones amb mobilitat reduïda. Ha tingut un cost de 66.000 euros, aportats per l’entitat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Olot, dins el Pla de Subvencions d’Ateneus impulsat pel mateix consistori.

Primer va arribar l’ascensor de l’Orfeó, i ara ha tocat el torn als Catòlics. Ja està en servei l’elevador que permet arribar al primer pis de la seva seu, sense haver de superar barreres arquitectòniques. L’actuació forma part del Pla de Subvencions d’Ateneus impulsat per l’Ajuntament d’Olot, que vol garantir l’accés a les persones amb dificultats per moure’s a aquests espais culturals.

Els Catòlics, amb 140 anys d’història, tenen situat el seu ateneu al mateix espai des de fa 121 anys. Fa temps que la instal•lació d’un ascensor era reivindicat per les diferents persones que han format part de l’entitat.

L’actuació ha tingut un cost de 66.000 euros, dels quals un 64% els ha aportat l’Ajuntament d’Olot, un 26% la Generalitat, i 6.600 euros han anat a càrrec dels Catòlics. Per a poder fer-ho realitat, s’ha hagut de comprar una plaça del pàrquing subterrani de l’edifici. També s’ha aprofitat per reformar els lavabos de l’entitat, i fer-los accessibles a tots els públics. La inauguració tindrà lloc el proper 24 de febrer, amb la presència d’Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular.

x