L’any passat es van obrir 96 nous establiments comercials a Olot

A Olot s’han obert un centenar de comerços durant el 2017, molts d’ells al nucli antic. D’aquests nous establiments molts es concentren a l’entorn de la Plaça Mercat i el carrer Sant Rafel, que ja té pràcticament tots els locals ocupats. Ara el consistori treballa en propostes per portar més activitat comercial a partir de la Plaça Major.

Segons dades de l’Ajuntament d’Olot, l’any passat es van obrir 96 nous negocis a la ciutat, bona part d’ells al nucli antic. Un 70% de les llicències noves corresponen al sector serves i el 21% al comercial. Els segueixen l’industrial i l’agropecuari amb un 7% i un 2%. Pel que fa a la ubicació, el consistori olotí creu que la posada en funcionament de la nova plaça Mercat i la inauguració de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa han afavorit que la majoria d’establiments s’hagin obert en aquestes zones. Ara mateix gairebé tots els locals del carrer Sant Rafel, el més potent de l’eix comercial de la ciutat, ja estan ocupats i s’estan omplint els carrers de l’entorn.

L’Ajuntament espera que la reforma del Firal porti més activitat comercial en aquest punt. El principal repte, però, és que s’instal•lin establiments al sector que va de la Plaça Major al barri del Carme. El Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic inclourà propostes propostes que ajudarien a dinamitzar aquesta zona del centre de a ciutat i la seva activitat comercial.