L’Associació de Comerciants d’Olot considera que cal incentivar el comerç passat la plaça Major

A Olot l’eix comercial per excel·lència del casc antic engloba el carrer Sant Rafel fins a la plaça Major. La majoria de nous establiments es volen situar en aquesta zona. Des de l’Associació de Comerciants d’Olot pensen que cal teixir amb més comerç els carrers posteriors a la plaça Major.

Segons l’Associació de Comerciants d’Olot el comerç al nucli antic olotí està molt concentrat a l’eix Sant Rafel, Sant Esteve i Plaça Major, on conviuen franquícies amb negocis de proximitat. A partir del carrer Major l’afluència de gent disminueix i això és el que cal treballar. Molts dels comerços que es volen instal·lar a Olot, ho volen fer a la zona de Sant Rafel. Els comerciants consideren que el consistori ja està fent esforços per millorar la situació i pensen que el Pla Integral d’Accions de Millora del nucli antic contribuirà a revertir aquesta tendència.

L’Associació de Comerciants d’Olot aposta per la unió entre botiguers i espera que la zona del carrer Major fins a l’església del Carme o altres carrers menys concorreguts com el carrer dels Sastres puguin atraure més comerç.