El Parc Natural de la Zona Volcànica “ni es planteja” fer pagar per entrar a la Fageda d’en Jordà

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica, Xevi Puig, afirma que la possibilitat de pagar per visitar la Fageda “no està sobre la taula”, i que abans d’arribar a aquest extrem cal estudiar altres propostes per descongestionar l’espai. També ha anunciat que el procés d’expropiacions per construir el vial entre Can Blanc i el volcà Santa Margarida finalitzarà el març.

El Parc Natural de la Zona Volcànica ni es planteja la possibilitat de fer pagar per entrar a la Fageda d’en Jordà. Els darrers dies, diverses veus s’han pronunciat sobre la saturació turística que viu el bosc de faigs més peculiar de Catalunya, exposant que el tema s’hauria de discutir per prevenir la massificació. El director del Parc Natural, Xevi Puig, considera que hi ha molts altres aspectes a millorar abans de debatre sobre pagar per veure la Fageda. En aquest sentit, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa està modificant durant aquest any els espais d’aparcament, apostant pel cobrament automàtic dels vehicles que aprofiten els punts més pròxims a la Fageda per deixar-los estacionats. Puig també creu que abans cal desenvolupar el pla de mobilitat, establint noves accions que permetin regular les onades de turistes a la reserva natural.

Una de les accions incloses en aquest pla de mobilitat és el vial que hauria d’unir Can Blanc amb el Volcà Santa Margarida de Santa Pau, que es van endarrerir per un error en la tramitació de les expropiacions per part del Departament de Territori. Puig pensa que aquest procés finalitzarà el proper mes.

Les obres del vial de Santa Pau, que han de permetre descongestionar l’afluència de vehicles a les immediacions de la Fageda d’en Jordà, tenen un termini previst de sis mesos.

x