Santa Pau engega els seus primers Pressupostos Participatius

Santa Pau ha engegat els seus primers pressupostos participatius. Amb l’objectiu d’implicar la ciutadania i detectar necessitats del municipi, l’Ajuntament posa a disposició 18 mil euros del capítol d’inversions del pressupost d’enguany, perquè els santapauencs decideixin a què els volen destinar. Recolliran propostes fins 30 de març i més endavant es votaran les que siguin tècnicament viables.

Aquesta legislatura, diversos municipis garrotxins com Riudaura, Tortellà o Mieres han impulsat iniciatives de participació perquè els seus ciutadans contribueixin a millorar el poble. En aquesta línia Santa Pau ha posat en marxa el seu primer Pressupost Participatiu, ‘Tu proposes, tu decideixes’. 18 mil euros del pressupost municipal es destinaran a fer realitat les propostes dels santapauencs, amb algunes condicions: Les inversions han de tenir un cost màxim de nou mil euros i cada persona o entitat veïnal pot presentar fins a dues idees.

El termini per presentar propostes està obert fins el 30 de març. Poden fer-ne tots els empadronats a Santa Pau majors de 16 anys, ja sigui de manera presencial omplint una butlleta a l’Ajuntament o per via electrònica a través d’una instància genèrica al web www.santapau.cat. L’Ajuntament de Santa Pau espera que aquesta primera experiència de participació serveixi per donar resposta a aquelles necessitats del municipi més difícils de detectar. La previsió és que la majoria d’accions proposades es puguin executar durant aquest 2018.