Argelaguer, a punt per una nova edició de la Violinada

Aquest divendres arrenca la Violinada d’Argelaguer. Serà l’onzena edició d’aquest esdeveniment que reuneix desenes de músics al municipi garrotxí per aprendre i compartir tot allò relacionat amb els instruments de corda fregada com el violí. La principal novetat d’enguany és el taller d’iniciació que es farà a la biblioteca de l’escola.

Argelaguer acull aquest cap de setmana un dels seus esdeveniments culturals més destacats. La Violinada el converteix des de fa més de deu anys en el punt de trobada dels violinistes i músics d’instruments afins com la viola o la guitarra. Tres dies en què la música i la cultura popular prenen protagonisme amb concerts, jam sessions i tallers de diferents nivells i estils musicals, pensats per aprendre i gaudir d’una afició comuna.

El tret de sortida serà divendres amb les activitats de benvinguda al bar del Casal d’Argelaguer, però gruix de tallers es farà entre dissabte i diumenge. Una de les novetats d’enguany és que la Violinada també arribarà a l’escola del municipi. A més del concert que s’hi farà demà a la tarda per a tots els alumnes, per primera vegada la biblioteca del centre acollirà un taller d’iniciació al violí.

Com en totes les edicions, es convida un músic de fora de la Garrotxa, que enguany és Xavier Vidal, mestre del violí, cançó i ball d’Occitània i representant de la regió francesa del Carcí. Al web www.laviolinada.cat es pot consultar el programa de l’esdeveniment i formalitzar les inscripcions als tallers.