Els Reis del Carnaval d’Olot demanen a l’alcalde allargar la rua i al CIT que fomenti la participació de colles de fora

A poques hores perquè comencin els actes del Carnaval d’Olot, hi ha dues persones que ja fa dies que el viuen amb intensitat i que són un dels protagonistes de la festa. Són el rei i la reina. Abans de desfilar han passat per Olot Televisió per explicar-nos l’experiència que estan vivint. Per cert, hem pogut comprovar que són reivindicatius.

Ser Rei i Reina del Carnaval es porta amb orgull i amb molta il·lusió. Enguany ho són dos joves de la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, la Coral Vilà i l’Aniol Solé. Dissabte desfilaran a Olot i prèviament han escalfat motors a la Costa Brava. Reconeixen que viuen l’experiència amb intensitat i participar-hi s’acaba convertint en un repte que es viu amb família, la de cada colla. Entrevistats al programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió, ses majestats consideren que el nivell de les colles de la comarca és molt alt.

Pel Rei del Carnaval, Aniol Solé, “allà a la Costa Brava fa anys que hi havia molt nivell i ara, no és que l’hagin perdut, però les colles de la Garrotxa han crescut de nivell i ha arribat a un punt que estan equilibrades. Fa uns anys les colles de fora venien a Olot, i aquí no hi havia tant nivell, i evidentment guanyaven premis. Ara allà inclús han hagut de crear premis només per colles locals.”
En aquesta línia la Reina, Coral Vilà, apunta que “les colles que venen de fora no estan prou valorades. Caldria tenir un petit detall amb les colles que venen de fora. A la costa estan molt contents de rebre’ns i esperen amb candeletes.”

Ses majestats, que tenen el poder per governar durant aquests dies fins que s’acabi el carnaval, van fer una petició directe a l’alcalde d’Olot i li demanen que s’allargui la rua fins després de l’antic hospital d’Olot. El Rei ho defensa dient que “abans l’excusa era l’hospital, però ara ja no hi és”.

x