Sant Jaume de Llierca estudia construir una piscina coberta pública al municipi

Sant Jaume de Llierca ha encarregat un estudi de viabilitat per construir una piscina coberta pública al seu municipi. Aquesta és la voluntat de l’Ajuntament, solucionant així una demanda dels mateixos veïns i de la zona de la Vall del Llierca. En cas que el projecte tiri endavant, seria una realitat durant la propera legislatura.


La primera piscina coberta municipal de la Garrotxa es podria construir a Sant Jaume de Llierca. Actualment, hi ha quatre piscines municipals properes: dues pertanyen a municipis de la Vall del Llierca, les de Montagut i Oix i Tortellà, i dues més en nuclis pròxims com Castellfollit de la Roca i Besalú. Això ha fet que els veïns de Sant Jaume sempre s’hagin hagut de desplaçar a altres municipis per poder fer ús d’aquest tipus d’equipament esportiu. Per a resoldre aquesta demanda, l’Ajuntament ha encarregat un estudi de viabilitat per concretar si podria funcionar una piscina a Sant Jaume; pretén ser coberta, perquè no existeix aquest tipus d’equipament públic ni a la Vall del Llierca ni a la Garrotxa en general.

En l’estudi encarregat, s’analitza el finançament de l’obra, que podria venir de diversos agents. En qualsevol cas, l’equipament es construirà si no compromet el funcionament de les arques municipals.

Un altre dels aspectes a tenir en compte és la seva ubicació, que es comença a perfilar. Després d’algunes idees inicials on es discutia fer l’equipament als afores, ara sembla clar que si es construeix la piscina aniria dins el mateix nucli urbà, prop de la zona esportiva.

L’estudi de viabilitat de la piscina municipal coberta estarà llest aquest mateix any. En el cas que sigui possible, la seva construcció tindria lloc durant la propera legislatura.