L’Hospital d’Olot amplia el servei de TAC a partir del mes de març

A partir del mes de març els pacients de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú i els consultoris que en depenen ja no s’hauran de desplaçar a Girona per fer-se TACS. Això és gràcies a un conveni amb l’IDI, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge perquè tots els garrotxins que necessitin la prova de la Tomografia Axial Computada  se la puguin fer a l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. L’ampliació del servei de TAC és una de les accions previstes durant aquest any amb l’objectiu de treure més profit de les instal·lacions i els coneixements del personal del centre.

A finals d’agost l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa anunciava un conveni amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge que havia de permetre que els més de 150 pacients de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú, que depenen de l’Institut Català de la Salut, no haguéssin de desplaçar-se, com fins ara, a Girona per realitzar-se la prova de la Tomografia Axial Computaritzada, un TAC. L’acord ja és una realitat i es posarà a la pràctica a partir del mes de març. L’aliança amb l’IDI busca donar el màxim rendiment als professionals i els recursos del centre sanitari garrotxí.

En aquesta mateixa línia va un altre dels grans objectius que es marca l’hospital en els propers anys: posar en marxa una unitat de cures per atendre els malalts crítics o semicrítics. El centre ja disposa dels espais per a fer-ho però falta equipar-los per assumir operacions complexes que ara no es poden portar a terme. Al llarg d’aquest any també es posarà en funcionament sistema d’informació als usuaris per citar-los i recordar-los les visites. Segons el director-gerent de l’Hospital , en aquests moments hi ha un absentisme d’entre un 10 i un 15%.