La Santjoanenca, en carrosses, i els Emmaskarats, en comparses, són els guanyadors de la 29a Rua de Carnaval d’Olot

La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts en la categoria de carrosses i els Emmaskarats d’Olot en la de comparsa són els guanyadors de la 29a rua de Carnaval d’Olot, que s’ha celebrat aquest diumenge a la tarda. Finalment el temps ha permès que la rua del Carnaval d’Olot s’hagi pogut celebrar aquest diumenge a la tarda després que aquest dissabte s’hagués de suspendre per la pluja. Això sí, amb menys participació perquè les colles de fora no hi eren presents. Aquest diumenge a les 22h Olot Televisió oferirà la primera reemissió de la rua.

Els premis de la 29a rua de Carnaval d’Olot
En la categoria de carrosses el primer premi, dotat amb 1.000 euros, és per la colla La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts, amb el títol ‘El pas del temps’. És una de les carrosses que ha despertat més sensacions a totes les rues de carnaval d’aquest 2018. La colla ha apostat per representar el temps amb un gran rellotge a la part frontal de la carrossa, un rellotger just al darrera i un rellotge amb figures en moviment. Tots aquests elements estan decorats amb colors molt vius que la fan encara més espectacular.

En segon lloc, i amb 800 euros, Els Macus de les Preses, que enguany celebren el cinquè aniversari amb el títol ‘5 anys cuinant somnis’. Finalment aquest any és la vençuda per aquesta colla presenca que ha aterrat a Olot amb una comparsa formada per 237 persones, la més gran de tota la rua. Ara bé, el jurat ha valorat especialment la carrossa. A la part del davant s’hi pot veure un llibre gegant de receptes de cuina i on s’hi pot llegir la recepta de la colla. Just al darrera i sobre un pedestal hi ha Ratatouille, la rata protagonista de la pel·lícula que porta el mateix nom. I a les dues bandes una reproducció perfecte de la cuina d’un restaurant d’època.

El tercer lloc, i 600 euros, és per La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca amb la proposta ‘Adorem a Ganesha’. Dos grans elefants presideixen aquesta carrossa. Els dos animals, construïts amb una estructura complexa i adornats amb roba de colors molt vius porten dues persones de la colla que ballen durant el recorregut. Però no acaba aquí. Una segona plataforma porta la daessa Ganesha, amb el cap d’elefant.

I, finalment, el quart premi, de 500 euros, és per la penya Carnavalia de la Garrotxa, que enguany han apostat per ‘Tropicàlia’. La colla ha apostat per construir un gran lloro amb les obertes i una ballarina dansant a l’esquena. Sobre la carrossa també han reproduït altres animals típics de la zona del tròpic.

En la categoria de comparses el primer premi, dotat amb 500 euros, és per la colla Els Emmaskarats, amb ‘Dale Méjico’. La colla, formada per 83 components ha tornat a captivar el jurat. Uns vestits de colors vius, amb mil i un detalls per tot el cos, plomes, punxes, cactus en moviment… són només alguns dels ingredients d’uns vestits que, a més, tenien una doble cara. El ball de la colla també ha estat espectacular i han demostrat una sincronia gairebé perfecte.

El segon, i 300 euros, és pels Gínjols d’en Bas i la proposta ‘Eclipsi. La colla de la Vall d’en Bas demostra un cop més que s’ha fet un lloc entre les grans colles de carnaval de les comarques de Girona. Aquest 2018 han reproduït un eclipsi de sol i llunes. Els vestits, de color groc i blau, i amb motxilles a l’esquena amb molt color, donaven una tonalitat espectacular.

El tercer, dotat amb 250 euros, per Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. És una de les colles més grans de la rua, amb 128 participants. La proposta ‘Bitelchús, Bitelchús, Tremendes’, un personatge que es mou entre la comèdia i els fantasmes, ha estat l’escollida per aquest grup olotí. Colors blancs, negres i vermelles i un maquillatge vistós han agradat el jurat.

I, finalment, el quart premi, de 200 euros, pels Alots amb ‘Donant corda a la fantasia’. La comparsa està formada per 34 participants i han demostrat un bon nivell amb les disfresses. Aquest any ja han recollit un altre premi, el quart concretament i a Platja d’Aro.

El jurat d’aquest any estava format per l’escultora Rosa Serra, el pastisser Jordi Ferrer, la dissenyadora gràfica Sílvia Abdela, la dissenyadora Mariàngels Vilarrasa, el representant de l’ACO Francesc Forn, el president del Pessebre Vivent de Joanetes Lluís Juvanteny, la reina del Carnaval del 2013 Imma Casas i la dissenyadora de l’Agència Gràfica Gelis, autors del cartell 2018, Lis Pujol.