Una jugada de pissarra culminada per Roger Barnils dona vida a un Olot que surt victoriós davant l’Atlético Baleares (1-0)

La jornada 26 del grup 3 de Segona Divisió B ha enfrontat la Unió Esportiva Olot i l’Atlético Baleares a l’Estadi Municipal. Els de Palma tenien encara més necessitat de punts que l’Olot però un gol matiner de Roger Barnils ha donat una victòria d’or a l’equip de Raúl Garrido.

L’Atlético Baleares visitava l’Estadi Municipal instaurat a la zona de descens, la Unió Esportiva Olot, el rebia des de la setzena plaça, la de promoció de descens. Una batalla per la permanència en tota regla. En els primers compassos del partit els olotins agafaven la iniciativa i començaven a generar perill amb una arribada des de la banda dreta de Pedro del Campo que no connectava amb Marc Mas. En el cas d’aquest partit el més bo no es va fer esperar. Al minut 16 i coincidint amb el Carnaval d’Olot, Roger Barnils es disfressava de ‘killer’ i anotava l’1 a 0. Jugada de pissarra del segon entrenador de l’Olot, Kevín Martínez, que li treia el màxim partit al servei de córner d’Héctor Simón i a la passada de cap de Carles Mas. L’Atlético Baleares responia amb un xut dèbil d’Hugo que no inquietava a Ginard. Pedro del Campo al 22’ ho provava amb un xut amb l’exterior que per poc no s’enverina cap a dins. Un tir de Canario al minut 36’ tampoc exigia molt a Xavi Ginard. L’Olot encaminava els vestuaris amb el domini al seu favor i amb les ocasions més clares.

Al segon temps l’Atlético Baleares, un equip dissenyat per pujar a Segona A, començava a generar més perill. Julio Delgado al 53’ feia una centrada xut que per fortuna de l’Olot no arribava a les botes d’Hugo. L’Olot contestava amb un servei ràpid de falta d’Héctor Simón per Marc Mas, que xutava amb tota la intenció al segon pal, però la pilota sortia desviada. Al 58’ els de les Illes creaven la més clara visitant fins al moment, Hugo es topava amb Ginard després de rematar amb l’esperó. Al 63’ Alfredo que havia substituït a Cosme, no podia superar a Aulestia després d’una passada llarga de Blázquez. Al 76’ Simón connectava amb Alfredo al punt de penal, que enviava l’esfèrica per sobre del travesser. Héctor Simón ho provava de falta però marxava desviada a la dreta d’Aulestia. Com era d’esperar els últims minuts van ser pels blanc-i-blaus, però Ginard ja estava mentalitzat, i aturava un xut mil·limetrat de Nacho Heras al 84’. L’Olot la tenia a la contra, però Uri Santos l’enviava lleugerament desviada. Era el minut 86’. Vallori al 92’ disparava l’alarma a l’Estadi Municipal amb una rematada de cap que per poc no significa l’empat.

El tres xiulets de l’àrbitre feien aixecar de la cadira els aficionats olotins, tres punts d’alta volada per la Unió Esportiva Olot.  La victòria deixa a l’Olot 14è classificat dos punts per sobre del descens.

x