La CUP d’Olot demana a l’equip de govern que incorpori criteris socials i ambientals en l’adjudicació del contracte de l’enllumenat públic

La CUP Olot ha presentat a l’equip de govern una proposta per incloure en el nou concurs que ha d’adjudicar el servei d’enllumenat públic i de les instal·lacions municipals. El grup de l’oposició vol que es tinguin en compte els criteris socials i ambientals. Per altra banda, des de la CUP han formulat una moció de suport a les persones encausades per oposar-se a la MAT, la línia de Molt Alta Tensió de les comarques gironines.

La CUP Olot ha proposat a l’equip de govern de la ciutat que incorpori criteris socials i ambientals en l’adjudicació del contracte de l’enllumenat públic dels edificis. El grup a l’oposició pensa que no només s’haurien d’avaluar qüestions econòmiques o tècniques, sinó que s’hauria de contemplar el caràcter social i ecològic de l’empresa. La proposta de la CUP arriba sis mesos abans que finalitzi el contracte, i per tant, segons el grup, un bon moment per obrir nou concurs amb nous criteris. No és la primera vegada que la CUP posa aquest tema sobre la taula durant aquest mandat. El desembre del 2015 van presentar un document base per impulsar la contractació responsable i el juny del 2016 en ple, una moció, aprovada per unanimitat per començar a treballar per la contractació responsable. Ara, una nova llei podria satisfer la petició de la CUP.

Per altra banda la CUP Olot, ha presentat una moció en suport a les persones encausades per oposar-se a la MAT, la línia de Molt Alta Tensió de les Comarques Gironines. El grup municipal vol, per una banda, mostrar el seu suport i per l’altra demanar a la Generalitat que retiri les acusacions contra els militants ecologistes gironins.