L’espai ‘Amb Identitat’ de Les Notícies decobreix l’entitat Garrotxa Diversa

Aquest dilluns al vespre va començar el nou cicle de xerrades sobre diversitat que promouen conjuntament el Consorci d’Acció Social, Càritas i Garrotxa Diversa. Avui a l’espai Amb Identitat de Les Notícies descobrim la feina d’aquesta entitat formada per garrotxins provinents de diferents cultures.

Garrotxa Diversa neix al maig de 2017, i està formada per set joves garrotxins amb orígens en altres països. La riquesa cultural és, precisament, la via per aconseguir els seus objectius: eliminar els prejudicis de la societat garrotxina i fer que la diversitat s’entengui com quelcom positiu. Ho fan promovent activitats a tota la comarca, amb especial antenció en barris olotins com Sant Roc o Sant Miquel, on consideren més necessari treballar amb els joves i nouvinguts. La primera activitat de l’entitat va ser aquest estiu. Al juny van organitzar el primer Iftar Popular de la Garrotxa, un àpat nocturn en què es trenca el dejú durant el mes del ramadà. Aquest dilluns al vespre al Casal Marià d’Olot ha tingut lloc la primera xerrada del cicle ”La convivència en una societat diversa” a càrrec de la psicòloga Núria Mata. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’associació amb Càritas i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

El cicle preveu dues conferències més. El 26 de febrer tres joves d’Olot amb orígens diferents parlaran sobre com han construït la seva identitat i el 5 de març es farà una sessió participativa sobre diversitat i comunitat conduïda pel col•lectiu Resilience Earth. Activitats com aquestes contribueixen a assolir el gran repte de l’entitat, poder mirar l’altre sense filtres.

x