Comencen els treballs per unir els dos pàrquings subterranis del Firalet d’Olot i l’Illa del Teatre

Comencen els treballs per unir els dos pàrquings subterranis a l’entorn del Firal i el Firalet d’Olot. L’obra hauria de poder limitar en un futur el trànsit de vehicles entre els dos passeigs, on només hi podria accedir transport rodat de servei. També està a punt l’espai on s’ha de situar el nou transformador d’electricitat.

L’obra del Firal segueix el calendari establert. A la vista es pot comprovar com s’han començat a substituir gran part de les faroles, amb la implantació de nous punts de llum més moderns; així mateix, també ha començat la pavimentació del segon tram de vial rodat, el més proper a la casa Solà-Morales. Però una de les actuacions més importants ha arrencat avui, i és d’aquelles que no es veuran un cop el passeig estigui acabat: és la connexió entre el pàrquing subterrani del Firalet i el de l’Illa del Teatre. Les màquines ja foraden a l’espai que ha d’unir els dos aparcaments, i que ha de reduir al mínim el nombre de vehicles rodats que passaran pels dos passeigs.

Paral•lelament a aquesta obra, també es començarà a veure aviat l’aixecament de l’edifici que s’ubicarà on hi havia l’antic mercat provisional. L’ocupació d’aquest solar ha requerit feina per adaptar-lo al pla urbanístic existent.

Entre la feina que no es veu, hi ha la instal•lació del nou transformador que ha de donar energia a la zona. Les connexions elèctriques ja s’han passat, i només falta connectar-les a la caixa de suport, que arribaria aquesta mateixa setmana.

Tot i que l’alcalde va avançar a Olot Televisió que la part baixa del Firal podria estar oberta per setmana santa, no està clar que durant aquest període s’hagin enllestit totes les tasques.

x