El 96% dels alumnes que han finalitzat els estudis a la Fundació Kreas troben feina al sector agroalimentari

Gairebé tots els alumnes que cursen estudis agroalimentaris impartits des de la Fundació Kreas troben feina després de formar-se. De fet a dia d’avui hi ha més demanda de personal de les empreses que no pas oferta de persones.

La indústria càrnia és un sector estratègic per l’economia catalana. A la Garrotxa més de 3.400 persones treballen en la indústria agroalimentària i està al capdavant dels sectors industrials amb un 15%. Les empreses de la comarca que produeixen pel sector estan mancades de mà d’obra qualificada. D’aquí bé que nasqués la Fundació Kreas, amb seu a Olot. Ofereixen formació reglada i a més amb una sortida laboral assegurada.

La seva directora concreta que “tota la formació que fem a Kreas és DUAL. Això vol dir que tots els nostres alumnes estudien i treballen, compaginen la formació a l’aula amb la formació a planta. Per tant, la inserció al mercat laboral és molt més immediata. En el nostre cas estem parlant d’unes xifres d’un 96% dels alumnes que han finalitzat els estudis en formació DUAL acaben incorporats al sector agroalimentari.”

De fet en aquest moment hi ha més oferta laboral de les empreses que no pas perfils disposats a treballar. L’oferta formativa de Kreas està diferenciada en tres grans blocs. Per una banda la cerca d’un operari qualificat. Un segon fragment són els tècnics, els càrrecs intermitjos, i finalment, els treballadors que ja estan en plantilla i que se’ls forma perquè estiguin permanentment actualitzats.

Preguntada per la qualitat dels contractes laborals que ofereix el sector agroalimentari la directora de Kreas considera que ha canviat molt: “Dins el que és indústria alimentària podríem parlar de molts tipus de feina, n’hi ha de més dures que d’altres, però al final no dista tant d’altres tipus de sectors industrials. És veritat que es treballa en condicions de fred però s’ha estigmatitzat molt. Les condicions del conveni no són dolentes. Una persona que es faci valorar a l’empresa pot tenir un sou més que digne i un horari laboral raonable”.

Furtet considera que el futur del sector agroalimentari passa per la robotització però insisteix que cal buscar el valor afegit de les persones per diferenciar-nos de les màquines.

 

x