Integra celebra els 50 anys de la seva creació donant servei a mig miler de garrotxins

Integra celebra els 50 anys de la seva existència. Aquest servei d’atenció a les persones amb necessitats especials compleix mig segle de vida, i durant aquest 2018 han programat diverses activitats per tal de commemorar l’efemèride.

Classes de llengua, amb una dedicació concreta cap a l’escriptura correcta, matemàtiques, experiments de ciència o treballs en tallers específics, com fer paper, preparar una futura exposició a través de l’artteràpia o dur a terme activitats sensorials per millorar la relació amb l’entorn. Són algunes de les tasques quotidianes que avui en dia ofereix Integra, el conjunt de serveis centrat per a persones que necessiten una educació especial. Aquest 2018, l’entitat compleix 50 anys de vida, després que l’any 1967 es fes una crida a la societat garrotxina a totes les famílies interessades en disposar d’un servei d’aquestes característiques. Al 68 va obrir la primera escola d’educació especial, però aquell centre ha crescut molt fins als diferents serveis que ofereixen en l’actualitat.

Per celebrar el mig segle d’existència, han preparat diverses activitats aquest 2018, que arrencaran durant el proper mes de març, com conferències, exposicions, una festa amb cercavila i concert o la projecció d’un documental. Precisament, després de 50 anys cal afrontar nous reptes de cara al futur, pensant en la millora del servei d’atenció a les persones.

Actualment, a Integra hi treballen prop d’una norantena de professionals, que donen atenció a mig miler de garrotxins i garrotxines.