L’Ajuntament d’Olot treballa per donar forma a la futura residència d’estudiants de la ciutat

Una equipament cèntric, d’entre 50 i 100 places amb una planta baixa de zones comunes com un gimnàs o un espai d’estudi. Aquestes podrien ser, segons l’alcalde d’Olot, les grans línies de la futura residència d’estudiants que es vol tirar endavant amb inversió privada. El projecte seria una realitat de cara al proper mandat.

Es calcula que prop de 400 joves de fora de la Garrotxa es desplacen diàriament a la ciutat per estudiar en els diferents centres educatius de la ciutat com l’Escola d’Art i Superior de Disseny o cursar els cicles formatius que s’ofereixen als instituts. La inversió privada, que s’està negociant a través de la Universitat de Vic, podria ser la solució a la problemàtica d’allotjament amb què es troben aquests joves. L’Ajuntament ja va anunciar-ho al darrer ple i a poc a poc va definint com hauria de ser aquesta residència per a estudiants. Un dels punts que té clars és que s’hauria de situar al nucli antic i no descarta l’edifici de Hospital Sant Jaume com a possible ubicació.

L’Ajuntament ha visitat diverses residències per definir com hauria de ser la d’Olot. Segons explica l’alcalde, comptaria amb diversos serveis per als usuaris i tindria fins a un centenar de places. El consistori vol aprofitar aquesta oportunitat per tirar endavant el projecte, que contribuiria a consolidar l’oferta educativa de la ciutat i portaria vida al centre. Tot i així l’alcalde d’Olot creu que serà difícil veure’l consolidat durant aquest mandat.

x