L’empresa Noel està fent un procés de selecció per incorporar una vintena de treballadors

La Júlia, en Jan i la Cristina són tres joves que treballen al sector agroalimentari i que s’han format a través de la Fundació Kreas. Ens trobem a l’empresa Embutidos Monter de Sant Jaume de Llierca. La Júlia va acabar la carrera universitària fa tres anys sense fer pràctiques laborals. Davant la necessitat de formar-se amb coneixements pràctics va decidir inscriure’s als cursos que s’ofereixen des de Kreas. “Em va semblar interessant la oferta, sobretot pel contingut del curs i, a més, perquè permetia fer les pràctiques durant dos anys en una mateixa empresa i que les podia compaginar amb els conceptes a classe. La meva carrera era per la basant química i trobava a faltar la part agroalimentària i ara m’estic formant”.

El responsable de direcció de persones d’Embutidos Monter, Miquel Tarrades, afegeix que “amb Kreas tenim l’experiència que hem agafat gent de la primera promoció que han estat aquí formant-se pràcticament a l’empresa i teòricament a les aules, i nosaltres hem aportat gent que estaven dins l’empresa i que es volien promocionar. O sigui que tenim les dues versions, les que es formen directament del Kreas i els que hem aportat nosaltres a formar allà”.

Ara estem a l’empresa Noel, de Begudà. En Jan és un jove que va cursar els dos anys de formació DUAL i ara treballa a l’empresa amb un contracte laboral. “Estava a Barcelona i no trobava feina i vaig trobar a Olot un curs de grau superior de la indústria agroalimentària i amb la formació Dual. Vaig venir a parlar amb Kreas i em van demanar si volia entrar a treballar  a l’empresa Noel, vaig dir que sí i vaig començar a fer classes allà i la formació Dual a l’empresa”, diu Jan Callejón.

La Cristina va estudiar biologia i una vegada va acabar la formació universitària no trobava feina. “Llavors vaig trobar aquesta oferta que eren els dos anys de cicle i la possibilitat de fer pràctiques. M’hi vaig apuntar i realment estic molt contenta. En un cicle aprens moltes coses que no pas en una carrera”.

Precisament l’empresa Noel està en un procés de selecció de diferents perfils d’aprenents. La vinculació amb la Fundació Kreas obre la porta a cercar candidats i facilita aquesta incorporació. Vidal explica que “hi ha dos tipus de perfil, el Cicles de Grau Superior i els Certificats de professionalitat. Els cicles són aquells joves que estarien treballant en un àmbit més tècnic de la companyia, als departaments tècnics, d’I+D, que control de qualitat o fins i tot de comandaments dins la cadena de producció. Els certificats serien els joves que estarien treballant dins l’àmbit productiu en posicions de l’àrea de producció o fins i tot en àrees tècniques, però més operàries, i també estarien combinant la seva relació laboral amb una relació acadèmica, amb contracte laboral tots dos i una durada a l’empresa que depèn d’ells perquè aquests perfils solen quedar-se si se senten a gust”.

El cas de la Júlia, en Jan i la Cristina són només alguns exemples de joves que han aconseguit trobar feina a partir d’una formació que combina la teoria i la pràctica i que garanteix un contracte laboral de mantera gairebé immediata després de la formació.