Olot dedicarà un espai públic a recordar l’1 d’octubre de 2017

Olot dedicarà un espai públic a recordar l’1 d’octubre de 2017. El ple d’ahir va aprovar una moció d’Esquerra Republicana que així ho demanava. Inicialment els republicans havien proposat canviar el nom de l’Avinguda Reis Catòlics però davant la negativa de la resta de grups s’ha optat per deixar la decisió en mans de la comissió del nomenclàtor de la ciutat, que es reunirà la setmana vinent. Tots els partits van votar-hi a favor i la CUP que es va abstenir en considerar que la proposta hauria d’haver sorgit de la societat civil.

Olot no vol passar pàgina després de l’1 d’octubre. Al contrari del que va demanar al gener el Delegat del Govern a Catalunya Enric Millo, la ciutat no només no oblidarà el dia del referèndum d’independència, sinó que posarà el nom d’ ‘1 d’octubre de 2017’ a una plaça o un carrer. Al ple municipal d’ahir al vespre es va aprovar la moció d’Esquerra Republicana que ho demanava.

En un primer moment la proposta dels republicans era canviar el nom de l’Avinguda Reis Catòlics, un títol que en aquest moment ostenta el monarca Felip VI. Davant la negativa dels diferents grups del ple, el redactat final de la moció deixa obert quin serà l’espai i demana convocar la comissió del nomenclàtor perquè ho valori, amb la participació dels partits del ple i les entitats de la ciutat implicades. Esquerra demana finalment que aquest sigui un punt simbòlic d’Olot, en relació amb la data. L’equip de govern va votar a favor de la moció i va mostrar-se favorable al procediment proposat per a fer efectiu l’homenatge.  El PSC, que inicialment havia posat sobre la taula els problemes que comporta als veïns canviar el nom d’un carrer, ahir va optar per donar suport a la proposta tot i no estar d’acord en el que va significar l’1 d’octubre. En canvi, l’altre partit independentista, la CUP, es va abstenir. Els cupaires van considerar partidista que fos Esquerra qui presentés la moció i van assenyalar que ho haurien d’haver fet els col·lectius que van participar en l’organització i la defensa del referèndum, com l’ADL, ANC i Òmnium Cultural. El regidor d’Olot en Comú, de la seva banda, va recolzar la moció, entenent la data del referèndum com una jornada reivindicativa important per a la ciutat i el país.

 

Està previst que la comissió del nomenclàtor es reuneixi la setmana vinent per consensuar quin és el carrer o la plaça de la ciutat més adient per a l’homenatge que Olot ha decidit retre a l’1 d’octubre de 2017 i la gent que va prendre-hi part.