Els Emmaskarats aconsegueixen el segon premi al carnaval de Tossa de Mar i completen un any històric

La colla els Emmaskarats d’Olot han culminat la millor desfilada de la seva història i ho han fet just l’any que en compleixen cinc participant en rues de carnaval a les comarques de Girona. Aquest dissabte han aconseguit el segon premi en la categoria de comparsa a la rua de carnaval de Tossa de Mar, coneguda com ‘la ressaca del carnaval’. Es tracta d’una de les rues més imponents de la demarcació per l’alta qualitat de les colles participants, un total de 28, i en alguns casos inèdites.

Dos colles olotines han decidit participar aquest any a Tossa de Mar, els Emmaskarats d’Olot i la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca. El jurat ha decidit que els Emmaskarats són mereixedors del segon premi, dotat en 500 euros. Un jurat que s’ha aixecat dempeus i ha aplaudit llargament quan la colla ha acabat el ball de lluïment. En el moment de rebre el premi el president dels Emmaskarats i cap de colla, Marc Jordà, ha agraït profundament el premi i visiblement emocionat ha afegit que “és un orgull guanyar a Tossa de Mar, un lloc on el carnaval té una gran qualitat i la nostra colla hi ve per aprendre, i hem après molt de vosaltres”.

Amb aquest ja són sis els premis que els Emmaskarats han aconseguit aquest 2018 a les rues de carnaval, una fita que poques colles han assolit al llarg de la seva trajectòria. Si tenim en compte que la seva història es va començar a escriure fa només cinc anys, aquests guardons encara tenen més importància. Tot va començar a Sant Feliu de Guíxols, quan es van endur el primer premi de comparsa i un altre a la millor coreografia. A Platja d’Aro van aconseguir el segon premi en la categoria de comparses i un altre a la millor disfressa. I, fa només una setmana a Olot, el primer premi de comparsa. Finalment aquest dissabte s’han endut el segon a Tossa de Mar.