La nevada anunciada arriba a la Garrotxa amb intensitat i provoca diversos problemes de circulació

La neu que s’havia anunciat ja ha arribat a la Garrotxa, on no és gaire habitual veure-la de blanc. Des de primera hora de la tarda la precipitació ha començat a caure en diferents municipis de la comarca, des de Santa Pau cap al nord i de seguida s’ha escampat per tots els municipis. Des de les cinc de la tarda neva amb  intensitat a arreu de la Garrotxa. La cota de neu s’ha situat entre els 300 i 400 metres i a aquesta hora, amb la baixada de temperatura, s’ha estès a totes les cotes. De cara a aquest dimarts es preveu una jornada variable i, en principi, sense precipitació, segons informa meteolot.com. A la tarda no es descarta algun ruixat i tornaria a ser de neu a qualsevol cota.
Protecció Civil comunica que ja hi ha diversos municipis que han activat el seu pla d’emergències per nevades en prealerta o alerta. A la Garrotxa ho han fet les Planes d’Hostoles.

Amb la neu també arriben les primeres complicacions a les carreteres. Segons el Servei Català de Trànsit a la C-37, des de la Vall d’en Bas i cap als túnels de Bracons, hi ha perill de plaques de gel en dos quilòmetres, en tots dos sentits de la marxa.

Foto: Sant Privat d’en Bas, Vall d’en Bas

A la GI524, entre Olot i Santa Pau, també hi ha complicacions per poder circular amb normalitat, segons ha publicat l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, al seu compte de twitter.

A Sant Feliu de Pallerols hi ha un tram de neu de quatre quilòmetres, a la C-63, que afecta la circulació en dos sentits. Davant aquestes complicacions Trànsit demana molta precaució a l’hora de desplaçar-se amb vehicle. També hi ha dificultats per circular entre Olot i les Preses.

A Riudaura la neu també ha cobert de blanc tot el municipi. L’alcalde, David Jané, publica una imatge al seu compte de Twitter amb els carrers completament nevats. De moment sense problemes per circular.

x