Sant Jaume de Llierca iniciarà les obres d’ampliació de l’escola i la unió de la passera amb el riu per la zona esportiva abans de l’estiu

Sant Jaume de Llierca vol començar dues obres cabdals de l’actual legislatura abans de l’estiu. L’ajuntament espera que aquest 2018 el municipi pugui veure ampliada la seva escola i acabi la passera que connecta la part urbana amb el riu per la zona esportiva. Les dues actuacions tindran un cost de 600.000 euros.

La passera que uneix els accessos de l’Escola les Escomes i els del camp de futbol de Sant Jaume de Llierca amb la resta de nucli urbà està pràcticament acabada. Ara només falta acabar d’unir el pas amb el riu Fluvià, i així es finalitzarà la primera fase de la remodelació de la zona esportiva del municipi. L’Ajuntament preveu que aquesta obra s’iniciï abans de l’estiu, i es destinaran 100.000 euros a culminar el projecte. L’actuació coincidirà amb l’ampliació de l’escola, una millora necessària per fer front a l’augment d’alumnes del centre educatiu, que es va encallar l’estiu passat per problemes amb la constructora adjudicatària.

Actualment hi ha 93 alumnes a Les Escomes de Sant Jaume, quan l’edifici estava previst per acollir 65 nens i nenes. La situació és precària, on els usuaris han hagut d’ocupar els passadissos per fer front a la falta d’espai. Amb la remodelació està prevista l’ampliació del pati i la construcció d’aules que permetin treballar als alumnes de forma adequada.

Es preveu que l’ampliació de l’escola i la connexió amb el riu Fluvià i la futura zona esportiva de Sant Jaume estiguin enllestides aquest mateix 2018.