El Consell Comarcal de la Garrotxa confirma que les principals artèries de la Garrotxa es mantenen obertes tot i la neu

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha informat aquest migdia de l’estat de les principals vies de comunicació de la Garrotxa a causa de la neu. La previsió i la feina dels serveis d’emergències ha fet que es pugui circular amb certa normalitat a les carreteres garrotxines i, tot i que en alguns moments s’han necessitat cadenes, els túnels de Bracons també estan oberts. El President del Consell Comarcal Joan Espona ha confirmat a Olot Televisió que, tret d’alguns que han anunciat el seu tancament aquest matí, la majoria de centres educatius han ofert serveis mínims i els menjadors que coordina el Consell s’han mantingut.

Ahir ja es van preveure mesures a nivell de tot Catalunya per afrontar amb seguretat la nevada d’aquest dimecres, com ara l’anul·lació del servei de transport escolar, una decisió que finalment ha estat encertada perquè a primera hora s’ha intensificat la nevada. Des del centre de coordinació d’emergències que s’ha organitzat a la mateixa seu del Consell Comarcal s’està vetllant per a garantir la mobilitat a la Garrotxa i que les artèries principals estiguin obertes en la mesura del possible. El transport públic també funciona amb normalitat.

El president del Consell Joan Espona recomana als garrotxins que evitin els desplaçaments  i espera que l’arribada de la pluja a partir d’aquesta tarda contribueixi a normalitzar la situació.