El festival MOT portarà onze activitats a Olot del 22 al 24 de març sota el títol ‘Literatura encarnada’

El MOT 2018 arribarà a Olot el dijous 22 de març i durant tres dies dinamitzarà culturalment la ciutat. El festival reflexiona enguany sobre el compromís de la literatura a partir de l’experiència viscuda i portarà autors nacionals i internacionals. Josep Ramoneda relleva a Mita Casacuberta com a comissari del festival.

La cinquena edició del festival MOT 2018 arrencarà a Girona del 15 al 17 de març i Olot agafarà el relleu del 22 al 24 de març. De dijous a dissabte la capital garrotxina acollirà fins a onze actes. Amb el títol ‘Literatura Encarnada’ el festival reflexionarà sobre temàtiques com la barbàrie nazi, el conflicte basc o el periodisme de guerra. Noms com Mar Bosch, Vicenç Pagès, Mircea Cartarescu, Luis Sépulveda, Luisgé Martín, Hakan Gunday o John Carlin entre d’altres, seran els protagonistes de les converses d’enguany.

El canvi ja anunciat a Olot és la seu del MOT que enguany serà la Sala El Torín per motius d’aforament. Des de la direcció del festival s’ha explicat que es crearà una ambientació especial. El Més MOT compren altres activitats impulsades per entitats de la comarca entorn al festival, i enguany també hi participaran Girona Acull, Alliberem-nos i IdESGA. Des de l’Ajuntament d’Olot i la Diputació de Girona valoren la simbiosi entre les dues ciutats.

El festival també comptarà amb l’espectacle familiar ‘Quatre quarts’ el dissabte 24 de març al Puig del Roser i l’obra de teatre ‘Mos Maiorum’, el dijous 22 al Teatre Principal, l’única activitat de pagament. Des de l’organització esperen acollir unes 3.000 persones entre Girona i Olot.

x