L’onada de fred i la nevada obliga a suspendre les classes i a reduir el trànsit per carretera

El segon episodi de neu està deixant gruixos importants a la Garrotxa que, de nou, superen els deu centímetres en molts municipis. La nevada prevista ha arribat una mica més tard de l’anunciat però ho ha acabat fent amb molta intensitat. No s’han registrat grans problemes però es recomana no sortir de casa si no és estrictament necessari.

La nevada ha estat molt intensa durant tot el matí a tota la Garrotxa i ha obligat molts municipis a tancar els serveis públics com els centres educatius. A primera hora ho havien fet a les Preses, la Vall d’en Bas o Riudaura i mica en mica s’hi ha anat sumant d’altres, com Santa Pau, que a primera hora havia obert per garantir els serveis mínims.

A partir de les onze la neu ha caigut amb molta intensitat i de manera generalitzada a totes les cotes de la comarca. Fins al moment la xarxa viària de la Garrotxa s’ha vist afectada en punts molt concrets però en cap cas ha calgut tancar cap carretera. Això sí, als túnels de Bracons només s’hi podia circular amb cadenes.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa s’informa que les màquines llevaneus estan treballant per netejar permanentment les carreteres. En general només es recomana la circulació si és estrictament necessària perquè totes les vies acumulen gruixos de neu importants. Per tant, cal evitar aquells desplaçaments que siguin innecessaris.

Més enllà de les dificultats que comporta una nevada com la que s’està vivint aquest setmana, la precipitació també ha deixat imatges de postal en molts municipis de la Garrotxa. És el cas de la Fageda d’en Jordà o de Santa Pau. A la comarca no és habitual una nevada com aquesta i molts.