La neu deixa gruixos superiors als deu centímetres als municipis de la Garrotxa abans no es fongui per la pluja i l’augment de temperatures

La nevada a la Garrotxa ha tardat en arribar respecte els pronòstics inicials, però a partir de les nou del matí ha començat a nevar amb molta intensitat. La situació és excepcional pel fet de mantenir-se el cicle de precipitacions durant tres dies de forma consecutiva. A les properes hores, la neu donarà pas a la pluja, que fondrà els paisatges blancs dels que hem gaudit els darrers dies.

Els pronòstics meteorològics s’han complert a la perfecció, i només el rellotge ha demorat la caiguda intensa de la neu a la Garrotxa. Durant la nit havia de nevar amb força arreu, però fins aproximadament les nou del matí el temps ha esperat a cobrir tota la comarca amb un mantell blanc. Abans, els gruixos recollits es mantenien respecte el que havia passat les darreres hores, superiors als deu centímetres.

La causa d’aquesta nevada s’ha de buscar a les capes estratosfèriques. Els anticiclons s’han mogut de manera poc habitual els darrers dies, i han desembocat en la precipitació blanca que de forma excepcional ha viscut la Garrotxa els darrers tres dies.

Curiosament, la nevada no ha afectat tant a les zones elevades de la Garrotxa. Si en el primer episodi, a principis de febrer, les cotes altes havien recollit gruixos de fins a mig metre, ara s’ha acumulat més neu a les diferents valls de la comarca.

Els paisatges naturals han ofert durant uns dies un aspecte diferent del que estem acostumats. Però aquesta imatge es preveu que tingui les hores comptades: la pluja i l’augment de les temperatures arriben per fondre la capa de neu. S’espera que les pluges es mantinguin fins divendres, de forma intermitent. Fins llavors, comença el compte enrere per gaudir dels paisatges emblanquinats i la situació anòmala que viu la Garrotxa.