El PSC d’Olot demana millores en la seguretat de la carretera de les Feixes i l’equip de govern no s’hi compromet

El Partit dels Socialistes d’Olot ha posat sobre la taula els problemes de seguretat a la carretera de les Feixes d’Olot. Amb una moció al darrer ple van demanar que la via sigui d’un sol sentit de circulació i que es construeixi un nou accés per a vehicles sa la zona de serveis de la deixelleria i la depuradora des del polígon. La proposta va quedar aprovada, cosa que condiciona l’equip de govern a seguir estudiant la proposta, però ja van deixar clar que de moment no tenen previst portar -la a terme.

La carretera de les Feixes, que connecta Olot i la Vall de Bianya, és una pista asfaltada convertida en una via d’accés a la zona de serveis municipals de la deixalleria, la planta de compostatge i la depuradora. És també un camí molt utilitzat per veïns, però té una amplada insuficient perquè hi puguin passar vehicles en ambdós sentits. El Partit dels Socialistes d’Olot, que fins el mes de novembre formava part de l’equip de govern, ha posat de relleu els problemes de seguretat d’aquest tram amb una moció al ple. La demanda és doble: que la carretera de les Feixes passi a ser d’un sol sentit de circulació i que es faci un nou accés des del polígon de Cuní d’acord amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Els socialistes demanen també que es reservi una partida del pressupost del 2019 per a aquesta actuació i que, un cop executada, es plantegi la possiblitat que el camí de les Feixes sigui només per a vianants i bicicletes. L’equip de govern es va oposar a la proposta alegant que tindria moltes afectacions i va afegir que la via no es considera especialment conflictiva pel que fa a accidentalitat segons les dades actuals, malgrat que el 2014 hi va haver un sinistre greu. L’alcalde, Josep Maria Corominas, van retreure als socialistes que utilitzéssin aquest tema des de l’oposició.

 

La moció del PSC va quedar aprovada amb el suport d’Esquerra i Olot en Comú i un dels tres vots de la CUP. Tot i així l’equip de govern ha deixat clar que de moment no té previst portar a terme l’actuació.