El Trofeu Primavera de ciclisme deixa de celebrar-se a Olot i passa a tenir lloc durant la Remences Kids de la Vall d’en Bas

Olot perd el tradicional Trofeu Primavera de ciclisme. L’esdeveniment es celebrarà a partir d’aquest 2018 a la Vall d’en Bas, aprofitant la disputa de la Remences Kids. És la primera vegada que aquesta prova marxa de la ciutat, després de gairebé quatre dècades d’existència.

L’històric president del Club Ciclista Olot Josep Maria Carrera va crear, ara fa 38 anys, un trofeu que havia d’afavorir la promoció del ciclisme garrotxí de base. Era el Trofeu Primavera, i es celebrava habitualment pels volts del dia 1 de maig. En els darrers anys, i de forma annexa, també es celebrava per aquestes dates una carrera en ruta per edats més avançades. Però a partir d’aquest 2018, canvia tot el format de la prova, i el Trofeu Primavera de base deixa Olot per celebrar-se a la Vall d’en Bas. L’esdeveniment no canviarà de nom, en honor al seu creador Josep Maria Carrera, mort ara fa dos anys després d’una vida intensa de treball per afavorir el creixement del ciclisme a la nostra comarca.

Un dels motius principals del canvi és per poder aprofitar la logística que es desplega per la Terra de Remences, que ajudarà a estalviar costos al Club Ciclista Olot Infantil. El Trofeu Primavera Remences Kids es celebrarà el proper 12 de maig, el dia abans de la celebració de la marxa cicloturista.