La Garrotxa torna a la normalitat després d’un episodi de neu que ha passat sense complicacions destacades

La Garrotxa ha superat sense complicacions destacades l’episodi de neu. Es tracta de la nevada més intensa que viu la comarca des de la que va tenir lloc l’any 2010, però tot i deixar gruixos de fins a 25 centímetres a Santa Pau o la Vall d’Hostoles les afectacions han incidit poc en la rutina dels garrotxins.

És la primera vegada en seixanta anys que neva tres dies de forma consecutiva a Olot, una dada que exemplifica el caràcter especial de la nevada que ha afectat tota la Garrotxa. A nivell meteorològic, cal destacar els gruixos de neu registrats a la Vall d’Hostoles, a la Vall d’en Bas i a Santa Pau, que s’han situat entre els 20 i 25 centímetres, tant el dilluns com el dimecres d’aquesta setmana. Aquestes xifres contrasten respecte els municipis situats a la llera del Fluvià al nord-est de la comarca, que han recollit només dos centímetres.

Les temperatures màximes també han estat força fredes durant l’episodi, amb registres que no han superat el grau positiu. Segons els observadors del temps, aquesta nevada ha estat la més generosa que ha viscut la Garrotxa des de la que va patir el març del 2010, que va deixar més de mig metre de neu a Olot i més d’un metre en zones elevades de la comarca. Però malgrat aquestes dades, les complicacions que ha generat el temps han estat mínimes.

Els túnels de Bracons es van haver de tallar alguns instants per treballs d’acondicionament de la via aquest dimecres, on per moments es requerien cadenes per circular-hi; es va suspendre el transport escolar a tota la comarca, així com el transport públic de la capital garrotxina, el TPO. El transport interurbà, la TEISA, ha vist modificacions en alguns dels seus viatges, i s’obligava a aturar-se al recinte Firal als camions de gran tonatge. Algunes escoles van tancar, com les de Les Preses, Riudaura, Montagut  o la Vall d’en Bas, afectant a un miler d’estudiants. Dilluns les carreteres de la Vall d’Hostoles van viure els pitjors problemes de l’episodi, havent de tallar la circulació per plaques de gel a les vies.
De totes maneres, totes les afectacions van tenir una bona resposta, en part gràcies a la tasca desenvolupada pel Centre de Coordinació del Consell Comarcal de la Garrotxa, que avaluava la situació als diferents municipis segons s’intensificaven les inclemències.

 

 

x