Comencen les trobades per concretar el primer Pressupost Participatiu als barris d’Olot

Olot posa fil a l’agulla al pressupost participatiu als barris de la ciutat. Aquest dissabte es faran les primeres trobades amb veïns per definir les propostes concretes en què es destinaran els 100 mil euros del pressupost municipal. Tal com es va escollir per sorteig, la primera àrea d’actuació comprèn els barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista, Les Fonts i Batet de la Serra. Després d’una validació tècnica de les idees recollides, al mes de maig es sotmetran a votació.

Després de les primeres taules deliberatives que han servit per fer una diagnosi inicial de les necessitats de cadascun dels sectors, dissabte es començarà a concretar la llista d’actuacions proposades pels veïns en el marc dels primers pressupostos participatius als barris d’Olot. Serà en diverses trobades a les zones que aquest any participen en el projecte: les 10h del matí al barri de les Fonts i a les 16h a Sant Roc. Continuaran el 17 de març al barri de Bonavista. Fins ara el consistori valora positivament la implicació dels veïns i anima als que encara no ho han fet, a sumar-s’hi.

De les reunions en sortiran les propostes que passaran a validació tècnica per estudiar que siguin viables i assignar el seu pressupost. Del 5 al 20 de maig tindrà lloc el període de votacions on podran participar tots els majors de 16 anys empadronats a Batet de la Serra i als barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista i les Fonts. Aquesta és l’àrea on, segons es va decidir per sorteig, s’aplicaran els primers pressupostos participatius d’Olot. El 2019 s’invertiran 100 mil euros a la zona oest de la ciutat, de l’Eixample Malagrida a la carretera de Riudaura i el 2020 serà el torn dels barris del sector nord, que voregen els volcans Montsacopa, Garrinada i Bisaroques.