La residència la Tardor acull un projecte d’intercanvi d’experiències entre avis i adolescents

La residència la Tardor ha acollit aquest matí el projecte ‘Ens apropem a les residències’, on els alumnes dels instituts garrotxins s’apropen a punts com la Tardor per conèixer com viuen els avis establint vincles que permetin millorar l’experiència vital dels dos col•lectius. Aquest és el resultat de la trobada.

Durant la setmana blanca, alguns alumnes de secundària participen del programa ‘Ens apropem a les residències’, una iniciativa que permet conèixer de primera mà com viu la tercera edat en centres residencials com La Tardor d’Olot. Allà, els joves veuen com viuen els avis, i comparteixen experiències que moltes vegades ajuden a comprendre com ha canviat la societat i quina actitud cal adoptar respecte el nostre entorn.

A la residència la Tardor, les trobades amb avis i joves han funcionat, segons la pròpia experiència dels participants. Pels joves, inscriure’s a aquesta activitat els ha enriquit de forma personal, coneixent més a fons la vida de la gent gran.

D’altra banda, els avis de la residència la Tardor també surten beneficiats d’aquesta relació, aprenent com creixen les noves generacions respecte la seva experiència.

El programa ‘Ens apropem a les residències’, on hi participa la Tardor, és una activitat que s’ofereix a través de l’Institut Municipal d’Educació. Moltes vegades, el vincle personal entre els adolescents i la gent gran s’allarga en el temps, i permet millorar la comprensió de la nostra societat vers els altres.