El Departament d’Agricultura restaura l’hàbitat del riu Fluvià

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està duent a terme una sèrie d’actuacions de millora del bosc de ribera al riu Fluvià a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa amb l’objectiu de restaurar l’hàbitat fluvial arbrat d’un dels trams del riu.

Plantacions amb espècies de ribera com el vern, el salze i el freixe a fi d’estabilitzar els marges, crear un corredor continu de vegetació per al desplaçament d’espècies faunístiques i potenciar la naturalització de la ribera.  Aquests són els objectius, a més de millorar l’estructura del bosc de ribera amb tallades i aclarides selectives, del Departament d’Agricultura amb el projecte de restauració de l’hàbitat del riu Fluvià al seu pas per Maià de Montcal.

Un projecte que contempla quatre hectàrees de cada costat del riu Fluvià, i on la plantació n’ha ocupat dos i dos. L’actuació significa una inversió directa de 5mil 971 euros.

x