La Vall d’en Bas no té notícia que els estudis de la variant avancin des de la seva adjudicació al juny

La Vall d’en Bas no té notícia que s’hagi avançat en l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant que es va adjudicar al juny de 2017. Aquesta és la resposta que ha donat el seu alcalde després que el d’Olot anunciés, fa uns dies, que demà anirà a Madrid per presentar la proposta de la infraestructura al seu pas per la capital garrotxina. Ho ha explicat en un comunicat on referma el seu compromís per acordar un traçat amb el territori.

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha emès un comunicat on es referma en la seva postura sobre la variant que ha de creuar el municipi. El document explica que des que el 2017 es van adjudicar els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la infraestructura no s’ha avançat i insisteix en la voluntat del consistori de consensuar el màxim possible el traçat.

El comunicat arriba després que l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, fes públic que aquest dimarts viatjarà a Madrid per presentar al Ministeri de Foment la proposta de traçat al seu pas per la capital garrotxina i es referís al tram de les Preses i la Vall d’en Bas. Amat creu que cal fer pedagogia perquè no es posi tot el recorregut en el mateix sac. Reconeix l’acord entre institucions per tractar les dues variants en un sol projecte, però alhora considera que cada segment es negocia de forma paral·lela, amb les seves particularitats. Recorda que, d’acord amb la Generalitat, l’empresa adjudicatària ha d’informar la comissió de seguiment que va crear la Vall d’en Bas de qualsevol pas relatiu a la nova carretera.