Unes 200 persones defensen a Olot l’escola catalana i exigeixen la llibertat dels polítics empresonats

L’inici de setmana ha tornat a estar marcat per les concentracions a favor de la llibertat dels polítics empresonats (Oriol Junqueras i Joaquim Forn ja porten 123 dies a la presó i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart 140). Aquest dilluns, però, s’hi ha afegit una altra reivindicació: la defensa del sistema educatiu català.

L’esplanada del Firalet, just davant de l’Ajuntament d’Olot, ha tornat a ser l’espai reivindicatiu un dilluns més. Aquest cop per dues bandes: exigir la llibertat dels polítics empresonats i els Jordis, i també la defensa de l’escola catalana impulsada per les entitats que formen la iniciativa Som Escola. Roser Mirangels, vicepresidenta d’Òmnium Garrotxa ha conduït l’acte. Pep Berga, regidor d’Educació ha agafat primer la paraula defensant els professionals de l’educació. “Els nostres professors no adoctrinen, els nostres professors ensenyen i eduquen”. Seguidament,

Olga Font, Carme Sellas i Rafel Tresserras han dirigit unes paraules en nom del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa. “Les entitats que formem Som Escola us hem convocat avui per tornar a defensar el model d’immersió lingüística”.

Els Xerrics d’Olot han aixecat un pilar a favor de l’escola catalana i a la pinya s’hi ha sumat l’alcalde d’Olot i diversos regidors de la ciutat. Els Músics per la Llibertat s’han sumat a la concentració amb diverses cançons aplicables al moment polític que viu Catalunya i també alguna enfocada en l’àmbit educatiu.

Mercè Gumbau de l’ANC ha convocat a la població a participar a la manifestació de diumenge “Cal restituir el govern legítim i fer valdre la declaració d’independència […] La manifestació de l’11 de març començarà al passeig de Colom a les 17h i acabarà al parc de la Ciutadella […] Des d’Olot sortiran autobusos i es poden comprar els tiquets aquest dimarts, dimecres i divendres de 6 a 8 de la tarda a la seu d’Òmnium”. Tot seguit s’ha fet un minut de silenci i l’acte s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors i amb crits de llibertat.