La Pocatraça d’esquí de muntanya del Centre Excursionista Olot és enguany el Campionat de Catalunya individual de l’especialitat

El Centre Excursionista Olot encara la recta final cap a una nova edició de la Pocatraça i la Marxa Sant Bernat, les competicions que fa l’entitat d’esquí de muntanya a la Vall de Núria, i que tindran lloc el proper diuemenge. Aquest 2018, hi ha neu assegurada per gaudir de l’esdeveniment, en una prova que cada any atreu a un centenar d’esquiadors.

La Vall de Núria viurà diumenge la 18a edició de la cursa d’esquí de muntanya Pocatraça, organitzada pel Centre Excursionista Olot, i la més important del Pirineu Oriental. A dos quarts de deu del matí es donarà el tret de sortida de l’esdeveniment, que constarà de tres itineraris: el més llarg, de 1.850 metres de desnivell, anant a buscar la Torre d’Eina i el pic de Noufonts per tornar al punt d’inici. Però les nevades d’aquest any han deixat uns gruixos acumulats excepcionals, i podria modificar aquest recorregut.

Enguany, la Pocatraça serà el Campionat de Catalunya individual d’esquí de muntanya, i per tant s’espera els millors esportistes de la disciplina del país. Però per respectar l’esperit original de la Pocatraça i ampliar el nombre d’esquiadors de fons des de fa tres anys s’organitza la marxa Sant Bernat, no competitiva, i que cada any atreu a més practicants.

S’espera que més d’un centenar d’esquiadors de muntanya gaudeixin de la jornada d’esquí del Centre Excursionista Olot. Les inscripcions també inclouen el desplaçament amb cremallera per la Vall de Núria, i es poden fer a través del web ceolot.cat.