La setantena de parades de la Fira de l’Embotit s’ubicaran al Firalet per les obres del Firal el proper 17 i 18 de març

L’Ajuntament d’Olot i els productors artesanals han tornat a unir esforços per engegar, un any més, la Fira de l’Embotit d’Olot. Ja han presentat el programa d’enguany i ja es poden consultar totes les activitats que s’hi duran a terme. Es podrà gaudir de tallers, maridatges, degustacions i també del formatge de Cabra de Las Montañas del León, el territori convidat d’aquesta edició.

 

Ja s’ha presentat el programa oficial de la Fira de l’Embotit d’Olot d’enguany. Una setantena de parades s’instal·laran al Firalet durant el cap de setmana del 17 i 18 de març per donar a conèixer diferents productes d’elaboració pròpia: embotits, formatges i cervesa. ­Una de les principals novetats d’enguany és el canvi d’ubicació de la Fira. Degut a les obres, aquest any no se celebrarà al Firal sinó al Firalet.

Un any més, la Fira de l’Embotit aposta per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial. Es duran a terme demostracions de cuina volcànica, l’especejament del porc, diferents tallers i maridatges, el novè concurs d’embotits casolans, la tradicional ballada del Porc i el Xai, entre moltes altres activitats. La Fira de l’Embotit té l’objectiu de prestigiar el producte i els seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal.

 

Una altra de les propostes que repeteix per la bona acceptació que ha tingut és la presència d’un territori convidat. Enguany, s’ha convidat el Formatge de Cabra de Las Montañas de León, que venen acompanyats d’un grup de folklore de la zona.

Cuina Volcànica oferirà, de nou, la oportunitat als alumnes de primària de participar al Projecte Cuina Gran, on se’ls permet elaborar receptes de porc amb les seves famílies i podran ser enregistrats pel programa “El Paisatge a Taula” d’Olot Televisió.