El Ministeri de Foment es compromet, de paraula, amb la variant d’Olot

La Generalitat serà l’administració que coordinarà la construcció de la variant d’Olot. És el principal acord que s’ha concretat aquest dilluns en la reunió a tres bandes que han mantingut l’alcalde la ciutat, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat i el Ministeri de Foment. En en els propers dies el compromís quedarà per escrit amb el document que es redactarà des de Madrid per traspassar la coordinació del projecte al govern català.


De la trobada a tres bandes entre el consistori olotí, el Ministeri de Foment i la Generalitat d’aquest dilluns a Madrid n’ha sortit un acord principal: El govern espanyol es compromet a tirar endavant la variant d’Olot i a redactar la documentació per traspassar-ne la coordinació al govern català. No hi ha, encara, un acord per escrit. Segons ha explicat l’alcalde, però, la documentació hauria d’arribar en els propers dies perquè la Generalitat pugui avançar. Un fet que el batlle espera que es produeixi durant els propers dies.

El que no s’han concretat són els detalls de la nova infraestructura com, per exemple, la retirada del viaducte de l’Hostal del Sol, tal i com reclama l’Ajuntament d’Olot. Corominas creu que el Ministeri veu amb bons ulls la proposta però haurà de posar-la a estudi. L’alcalde ha insistit que durant la reunió s’ha decidit la sistemàtica que se seguirà i no el traçat. Ara bé, es manté el calendari que ja va marcar en el seu moment l’exconseller de Territori, Josep Rull, segons el qual les obres podrien començar el 2019 i estar acabades el 2022. Referent al comunicat que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va publicar dilluns, Corominas ha explicat a Olot Televisió que no pretenia obrir cap discussió.