Els Mossos estan acabant el projecte d’instal·lació de càmeres de seguretat als accessos de la Garrotxa

Els Mossos d’Esquadra de la Garrotxa estan acabant de redactar l’informe que ha de concretar quins són els punts estratègics on s’han d’instal·lar les càmeres de seguretat que permetin blindar la comarca contra la delinqüència. Una vegada estigui definit els municipis de la comarca instal·laran els aparells. Ara bé, no tots hi estan d’acord.

Les vies de comunicació que s’han obert durant les darreres dues dècades a la Garrotxa han aportat molts avantatges per la comarca com és un creixement econòmic per les empreses. Ara bé, aquestes infraestructures també representen perills. En els últims anys els robatoris s’ha incrementat. Més vies per entrar i sortir de la comarca també propicien que els lladres tinguin millor accessos. Conscient d’aquesta realitat el Consell Comarcal de la Garrotxa ha treballat conjuntament amb alguns ajuntaments perquè s’instal·lin càmeres de seguretat, sobretot en aquells municipis que són porta d’entrada. El president de l’ens comarcal, Joan Espona, ha concretat els municipis que ho tiren endavant: “Hi ha tot el sector del Ter-Brugent, que és St Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles, el faran conjuntament. Sant Aniol de Finestres el farà amb la Vall del Llémena. Olot sumarà amb les Preses, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya. I hi ha el sector de Besalú, Sant Jaume de Llierca i Maià de Montcal que també faran el seu”.

La Vall d’en Bas és un dels municipis que de moment no s’ha adherit a la iniciativa. Paradoxalment és una de les portes d’entrada més importants a la Garrotxa. Segons ha pogut saber Olot Televisió en alguns casos la postura contrària es deu als principis de protecció de dades i de la preservació dels drets de les persones.  Espona, amb un to conciliador, ha deixat la porta oberta a que s’hi puguin adherir en un futur i ha dit que “La idea és que tothom s’hi pugui sumar en aquest projecte. A vegades per diferents motius hi ha gent que no s’hi apunta en un primer moment però s’hi poden apuntar quan vulguin. El que no podem fer és anar en contra de l’autonomia d’un municipi que ho vulgui implantar”.

En aquest moment els Mossos d’Esquadra estan estudiant les ubicacions de les càmeres. Quan s’acabi de redactar el projecte es faran els tràmits administratius per fer una compra conjunta de càmeres de seguretat.

x