Només dos dels vint-i-un municipis de la Garrotxa compten amb una alcaldessa

En el marc del Dia Internacional de la Dona a Olot Televisió hem centrat l’atenció en la presència de les dones a l’àmbit polític. Dels 21 consistoris de la comarca només hi ha dues alcaldesses. Anna Vayreda a Beuda i Mònica Boix a Montagut i Oix. En les últimes quatre dècades la Garrotxa només ha comptat amb 10 alcaldesses.

La presència de les dones al capdavant dels ajuntaments de la Garrotxa és només del 9,5%, només Montagut i Oix i Beuda estan representats per dones. Les úniques alcaldesses de la comarca valoren la representació femenina als ajuntaments de la Garrotxa. També ens expliquen com compaginen la seva vida professional i familiar amb el seu càrrec.

Segons Boix i Vayreda, que es facin notícies valorant el percentatge de dones als ajuntaments de la comarca significa que encara queda molta feina per fer. Totes dues, animen a les dones a endinsar-se al món de la política. Les dades que es desprenen de la Generalitat reflecteixen que el percentatge de regidores a la Garotxa respecte el total és inferior al 40%.