Gairebé un miler de garrotxines surten al carrer per participar a la manifestació de la Vaga General feminista en motiu del Dia Internacional de la Dona

Avui ha estat un dia especial per moltes garrotxines. És 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i les reivindicacions a nivell internacional han estat multitudinàries. El clam per la igualtat plena s’ha escoltat arreu, també a Olot: gran part del col·lectiu femení ha optat avui per fer vaga per reivindicar els seus drets, i gairebé un miler de persones han participat a la manifestació convocada per l’Assemblea de Dones de la Garrotxa.

La plaça Major d’Olot s’ha començat a omplir abans de les 12 del migdia amb les persones que volien participar a la manifestació convocada per l’Assemblea de Dones de la Garrotxa, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la vaga general feminista que ha viscut avui la societat. La intenció és clara: fer evident, a través dels cartells i les proclames de les persones assistentes, que encara queda molt camp per recórrer per assolir la igualtat de drets entre homes i dones.

La manifestació ha començat a recórrer els carrers d’Olot i mica en mica s’ha anat afegint gent, amb ganes de reivindicar la lluita feminista en pro d’abolir la discriminació existent en ple segle XXI. Gairebé un miler de dones s’han sumat a la marxa per acabar davant l’Ajuntament d’Olot. Allà, s’ha llegit un manifest denunciant les desigualtats que pateixen les dones.

L’Assemblea de Dones de la Garrotxa valora de forma satisfactòria l’assistència a la manifestació i la vaga general feminista d’aquest 8 de març. Amb la jornada, es fa evident una lluita que malauradament té molta vigència la resta de dies de l’any. El clam unitari feminista de la jornada necessita mantenir-se amb força per acabar amb les desigualtats existents.